De geheimen van Afrika

Ik heb er al eerder een bericht over geplaatst, maar ik wil er nog even op verder gaan. Reizen in Tanzania is namelijk werkelijk waar schitterend. Het was voor mij een onvergetelijke ervaring, en ik weet zeker dat het ook voor jou zo’n mooie ervaring kan zijn. Waarom leg ik in een aantal voorbeelden vandaag uit. Ik kan niet alles in een keer toelichten, maar ik heb wel een aantal van de tofste locaties en uitjes voor je op een rijtje gezet.

Game Parken

De Game Parken bieden een schitterende locatie voor een 8-daagse hotel safari. Hier ontdek je het echte onaangetaste Afrika met wilde dieren en lokale bevolkingen. Als vaste uitvalsbasis geldt het schitterende Fanaka resort. Het Fanaka resort ligt in Mto wa Mbu van waaruit je schitterende safari’s maakt door de wildparken Lake Manyara, Tarangire, Lake Eyasi en het wereldberoemde Ngorongoro Crater. Denk hierbij ook aan een mountainbike tocht door de prachtige velden van Mto wa Mbu. Daarnaast bezoek je het centrum van de Maasai waar je het lokale bier kan drinken, net als de Maasai yoghurt. Sluit het af met het dansen van de traditionele dans.

The Big 5

Dit is iets wat veel mensen noemen als ze denken aan een reis naar Afrika. “Je móet The Big 5 gezien hebben!” Je maakt namelijk kennis met het mooiste van Afrika. Je bezoekt onder andere het natuurpark Mkomazi, waar je onder begeleiding van een parkranger met goed uitgeruste off road jeeps wilde dieren van dichtbij kunt fotograferen. Dit is werkelijk niet te vergelijken met een dierentuin!

Vanuit het Arusha National Park krijg je het mooie uitzicht op twee enorme bergen, de Mount Meru in het park en de welbekende Kilimanjaro in de verte. Met 5895 meter hoogte wordt het ook wel ‘het dak van Afrika’ genoemd.