De ultieme manier van ontspannen

Voor veel mensen is Turkije een populaire bestemming, met name de all inclusive resorts. Bij zo’n all inclusive resort betaal je een bepaald bedrag voor je vakantie, en dan is eten en drinken inbegrepen. Het klinkt dus als de ultieme vakantie, omdat je zelf nooit hoeft te koken of geld kwijt bent voor een restaurant. Wat echter ook erg ontspannend kan zijn is een vakantiehuis in Turkije. Je hebt dan namelijk een vakantiehuis helemaal voor jezelf. De ultieme plek om uit te rusten dus!

Alles voor jezelf

Je deelt dus niks met anderen. Je eigen woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. En als je een goed vakantiehuis uitgezocht hebt, heb je zelfs je eigen privé zwembad. Wat is er nou heerlijker dan niet gestoord worden door andere vakantiegangers? En zo erg is het wat ons betreft niet om een keer te koken op vakantie. Je kunt lekker een ochtend naar de plaatselijke markt gaan voor verse ingrediënten. Misschien kun je wel iemand spreken voor lekkere echt Turkse recepten. Op die manier maak je ook nog eens op een smaakvolle manier kennis met de Turkse cultuur. Ook kun je deze kans nemen om de plaatselijke dorpen te verkennen. Een vakantiehuis in Turkije is dus wat ons betreft de ideale manier om Turkije te leren kennen.

Heerlijk uit eten

Vergeet niet dat je ook gewoon heerlijk uit eten kunt gaan, met wat geluk op loopafstand van je vakantiehuis. En wanneer je dan terugkeert na het uit eten gaan kom je niet ‘thuis’ in een druk resort, maar in een rustig vakantiehuis. Je kunt dan heerlijk nagenieten aan je privé zwembad zonder gestoord te worden door anderen. Zet vantevoren een fles wijn of champagne koud en je vakantie is helemaal compleet. Om de dag zelf koken en een restaurant bezoeken is een goede balans voor cultuur en budget!