Onvergetelijke indrukken tijdens een rondreis Tanzania

Een rondreis door Tanzania is een onvergetelijke ervaring. In een paar weken ontdek je de pure schoonheid van dit Oost-Afrikaanse land. Volgens toeristen is Tanzania een van de beste Afrikaanse landen voor een safari. Ontdek het zelf wanneer je met een jeep door de Afrikaanse savanne rijdt en tientallen wilde diersoorten kunt bewonderen.

Rondreis Tanzania

Tanzania heeft een enorme oppervlakte waar zich diverse nationale parken bevinden. Door de grote afstand tussen de parken zul je moeten kiezen welke bezocht gaat worden. Wel is het mogelijk om enkele nationale parken met elkaar te combineren in het noorden of zuiden. Verreweg het bekendste park in Noord-Tanzania is de Serengeti. Bekende diersoorten als leeuwen, nijlpaarden en olifanten voelen zich hier prima thuis. Minstens zo mooi zijn de parken Lake Manyara, Lake Natron en de Ngorongoro Crater. Ook Zuid-Tanzania is zeer de moeite waard voor een safari. Zo kun je er de uitgestrekte parken Selous, Mikumi en Ruaha bezoeken. Aan de Oostkust van Tanzania kun je zelfs wilde dieren over het strand zien lopen. Een bijzonder gezicht dat mogelijk is door de ligging van het Nationale Park Saadani aan de Indische Oceaan,

Bijzonder schouwspel

Tijdens een rondreis Tanzania kijk je je ogen uit. Op Afrikaanse savanne leven tientallen dieren in het wild. Misschien ben je wel getuige van een bijzonder schouwspel. Dagelijks wordt op de savanne namelijk een strijd gevoerd tussen leven en dood. Alleen de sterkste soorten weten er te overleven. Zo jaagt de leeuw op de antilope, en vechten de nijlpaarden om de vrouwtjes. De kans is groot dat je vanuit de jeep de ‘grote vijf’ kunt bewonderen in de vrije natuur. De leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard zijn de symbolen van de Afrikaanse wildernis. Ongetwijfeld kom je tijdens de safari ook andere diersoorten tegen, zoals rustige giraffen, rennende gnoes en nieuwsgierige struisvogels.